FAQ
Sök:  

Menu

Världen

Folk

Regler

Alternativa Spelregelsystem

Länkar

Trudvang Wiki

Här kan du hitta svar på frågor som bara rör just denna wiki.

Frågor & svar:


Var kan man ställa frågor om den här wikin?

Det finns ett support forum på www.rollspelshornan.se/forum/, där kan du ställa frågor, ge förslag på förbättringar och också klaga, om du så önskar.

Åter till toppen


Hur “signerar” jag en sida?

Om du vill markera att du och endast du är den som skall ha ansvar för en viss sida i wikin så lägger du in en länk till din profil, t.ex:

Av: Peter Brink

Länkens syntax ser ut så här:

 Av: [[Profiles.PeterBrink | Peter Brink ]] 

Alla profiler ligger i “Profiles” gruppen. Användarnamnet är som ni ser ihopskrivet, så ni måste använda ett “|” streck för att sära på själva länken och hur den text som kommer att visas i webbläsaren.

Åter till toppen


Hur ska jag göra för att lägga upp en sida om mig själv?

Klicka på Redigera länken på Författare sidan. Kopiera raden som står sist i denna beskrivning och ersätt NN, DittNamn, Ditt Namn och din@email.adress med dina egna data. Den konstiga formateringen på exemplets mejladress beror på att Trudvang Wiki har en epostadress förvanskare som hindrar spam-robotar från att få tag på din epostadress, ta bort alla [= och =] från mailto länken annars kommer det inte att funka. Lägg till din rad efter de andra adresserna. Glöm inte bort att redigera din profil, du når den via länken du skapar med [[Profiles.DittNamn Ditt Namn]]
Raden som du ska kopiera ser ut så här: || NN ||[[Profiles.DittNamn Ditt Namn]]||[=mailto:din@epost.adress=] ||

Åter till toppen


Hur lägger man till nya bestar i nätbestiariet?

Om du vill bidra med en ny best lägg då till en ny rad i listan. Gör så här: lägg till en ny rad under “Lista på bestar”. Den nya raden ska börja med en “*”, det är wiki-markup för html koden <li>. Sedan skriver man besten namn. Om¨namnet är ett enda ord ska man omge det med “måsvingar”, t.ex.: {{Snöbest}}, om namnet består av fler än ett ord så skriver man istället så här: [[KonstigVarelse Konstig varelse]]. Spara nu sidan. När man anger ett namn på en sida som inte finns så visas namnet med ett “?” efter namnet på sidan. Om man klickar på “?” så skapas sidan, i det här fallet utifrån en mall. Om du vill veta hur man redigerar bestiarium mallen kan du läsa bestiarium guiden.

Åter till toppen


Hur gör jag för att lägga upp en bild på mitt monster i nätbestiariet?

Användare kan inte ladda upp bilder eller filer till TrudvangWiki, detta är en ren säkerhetsåtgärd, det är tyvärr alltför lätt hänt att en sådan frihet missbrukas. Om ni vill ha en bild av ert monster så skickar ni ett mail till webmaster och anger vilket monster det rör sig om, ange också vad ni vill att filen skall heta. När filen är upplagd får ni ett mail om detta. Då kan ni gå till ert monster i nätbestiariet och lägga in Attach:filnamn.ändelse på raden under bestens namn. OBS! Se till att bakgrunden på bilden är transparent, annars ser det inte så snyggt ut…

Åter till toppen


Vad gäller om man vill bidra med material till Trudvang Wiki?

  1. Läs våra användarvillkor, vårt bidragsgivaravtal och texten om upphovsrätt.
  2. Godkänn bidragsgivaravtalet genom att fylla i formuläret avsett just för detta.
  3. Om du har några frågor kontakta då gärna administrationen, detta sker bäst via mejl till webmaster@rollspelshornan.se .

Åter till toppen

Sidan senast ändrad 2006-01-17 kl. 23:16

Skriv ut

Denna webbplats och allt dess innehåll är upphovsrättsskyddad. © Peter Brink 2005, de enskilda sidorna är © respektive författare 2005. Se vidare våra användarvillkor.